lördag 9 januari 2021

Miljöträning och stadspromenad

 Ibland behöver man se något annat än skogen.  Hundarna får åka till stan och titta på folk och vara med om lite liv och rörelse. I bästa fall får man träna lite hundmöten också. 


Det var väldigt tomt  bland butikerna igår.  Nästan inga människor alls och då blir det svårt att träna!  Bra för Coronapandemin men tråkigt för träningen! Nåja..det blir iallafall lite annat än hemmapromenaderna.


Mufasa fick ett lydnadspass, gå med kundvagnar mm. Han är duktig och fokuserar bra. Uthålligheten är inte det bästa men vi har tränat väldigt lite lydnadsmoment sista tiden så han gjorde det väldigt bra i annan miljö.   Husse gick dessutom in i en affär under träningspasset vilket  gjorde Mufasa mer okoncentrerad  för en kort stund men han jobbade på väldigt bra. 


Zorro fick se lite människor och han vill fortfarande väldigt gärna hälsa på allt och alla! Det är svårt att låta bli och han blir väldigt besviken om människor inte ser honom.  Om någon desutom säger "fin hund" verkar han verkligen förstå det och sträcker på sig lite extra. 

Han fick följa med in i en affär och prova halsband också.  Jättejobbigt men nyttigt men han skötte sig väldigt bra! 


Han fick lov att stanna ute och vänta med husse medan matte gick in i en butík också..det fungerade men det är väldigt jobbigt!!


Flipp fick gå på djuraffären. Det har han gjort många gånger tidigare men jag ville att han skulle få chansen igen.  Snabbt , för att vara han iallafall, letade han sig fram till hyllan med kong och markerade att här är dem! Tokiga lilla vännen!! Han var  tydligen ute på specialsök om han själv fick bestämma. 



Det finns massor av gott i en djuraffär!


Flipp blev också kallad för "stor hund"  av förbipasserande och även han sträcker på sig lite extra när han hör det. Speciellt orden "stor hund" verkar imponera på honom och det har vi sett vid flera andra tillfällen också. 

Landsortshundarna måste sedan hem och vila lite innan det blev hundträning på kvällen igen men då mer trick och lek!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar