lördag 9 januari 2021

Inköp av mer hundmaterial

 Hur mycket saker kan man behöva egentligen?????

Det finns flera lådor saker nere i källaren och ändå villhöver man köpa mer!


Idag vara det kanske mest bekvämligheten som fick råda.

I  ett år har vi nu kört ganska mycket specialsök.  Även om vi har lugnat oss lite så kör vi fortfarande ganska ofta. När vi började såg man fina gömmor och miljöer att prova överallt...nu är det lite mer kontrollerat och planerat....åtminstone ibland  :) 

När vi började lite mer på riktigt  började jag fundera på utrustning. jag tror att man hjälper hundarna att sortera alla övningar om man har olika signaler/material till alla aktiviteter man gör. Vi har tex olika utrustning för spår, sök mm. 

Flipp hade sedan tidigare ett halsband som vi köpte till Nosework och det blev ganska naturligt att  det fick följa med till specialsöket.  Tyvärr kom jag inte ihåg vart jag hade köpt det så vi har letat efter det ett tag. Vi har ju en konglåda hemma för planerade aktiviteter men även en liten konglåda i bilen ifall om vi hittar något kul när vi är ute och far och får en stund över. Ibland är halsbandet i bilen och ibland inne så det blir ingen ordning alls på rutiner med utrustning. 


När vi ändå var på miljöträning igår så fick vi veta att halsbandet vi hade hade utgått i modell.  Däremot hittade vi ett annat så istället för kompletterande handling blev det inköp av två nya. Men nu har vi iallafall så vi kan jobba både planerat och mer spontant.



och så fick vi ett halsband till att lägga i lådan i källaren!! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar