måndag 22 oktober 2018

Tidig morgonpromenad i skogsbranden

Ja  branden är ju släckt för länge sedan förstås men vi har inte vågat oss dit. Risken för värme i marken men framförallt fallande träd mm har gjort att vi, trots att vi varit nyfikna, har undvikit platsen.




Idag gav vi oss ut tidigt efter att vi skjutsat husse till jobbet. Hundarna blev glatt överaskade när vi valde den stigen och de rusade fram för att kika på skogen.

Trots att det nu gått mer än tre månader och den här skogsbranden inte var speciellt stor kom jag ändå att tänka på vilken sommar vi har haft och de stora bränderna som har härjat här omkring i sommar.  Visst är det skönt med sommar och sol men det för ju med sig lite bekymmer också!



Hela berget är alldeles svart när vi kommer fram. Flipp funderar mest på hur det ser ut och han vill absolut gå upp på berget och titta på kojan som finns, ja nu mer fanns, där. Vi gick ofta förbi kojan på tidigare promenader!



Mufasa och Zorro lekte mest och brydde sig inte så mycket om förödelsen. Zorro har ju inte sett platsen tidiare så han kunde ju inte heller uppleva förändringen.

Flipp och jag fick utforska desto mer men Flipp var lite sur på mig för att vi bara höll oss i ytterområdena och inte gick på den vanliga stigen som går rakt igenom området.  Med tanke på alla träd som var mer eller mindre avbrunna ville jag inte gå där.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar