tisdag 16 oktober 2018

Och här kommer Zorro Segerforsens Lazarro 2018 05




Lilla Zorro (Segerforsens Lazarro) flyttde hit i mitten av juli 2018 när han var 8 v gammal. 

Han tog flytten med ro och kom snabbt in i vår flock. De första dagarna var han lite rädd för de andra hundarna när de skällde eller ville leka men efter hand så vande de sig med varandra.
Den första tiden ville han mest vara för sig själv och verkade inte behöva någn annan. Vi fick jobba på att han skulle samarbeta med mig och vilja vara med oss. Vid flera tillfällen sprang han bara iväg ifrån oss och brydde sig inte om att han plötsligt var ensam tex i skogen. Alla andra hundar jag har haft brukar hålla sig till människor och andra hundar men denna lilla krabat ville annorlunda.

 Det blev en ny utmaning som jag inte hade varit med om tidigare. Nya utmaningar = nya kunskaper så våra första veckor var spännande.

Efter några veckor  blev vårt samarbete bättre och bättre. Han är fortfarande bestämd och självständig, det kan förstås vara bra egenskaper  om han vill som jag vill...bli sökhund. Då måste man kunna jobba självständigt men också vara lyhörd för sin ägare. Vi får se var vi hamnar!










Små valpar växer snabbt. Från att ha varit ett litet knyte är han nu snart 4 månader och börjar bli en stor hund. Sopkvasten har varit ena v hans bäste leksaker från första dag.  Hunden växer men inte sopborsten! :)




BIld från skogspromenad ca 3 mån gammal.           Bild från stadspromenad september 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar