onsdag 24 oktober 2018

Skogen en tidig morgon. Sök och hitta saker står på schemat idag (förutom vanlig promenad)

Medan solen går upp över trädtopparna och minusgraderna förvandlas till plusgrader träffar vi idag en hundvalpskompis och tränar sök och tar en skogspromenad.


Milton, en Engelsk springer spaniel, är Zorros bästa kompis och vi försöker ses åtminstone någon gång/vecka för att träna och leka. 
Milton gillar också att jobba och har upptäckt hur kul de tär att söka efter människor. Vi brukar göra några sökövningar med dem och därefter får de leka och gå i skogen och träna motorik/kondition.

Förra gången vi var ut insåg vi att hundarna började söka spår när vi ville att de skulle söka  människor så idag markerade vi ett område och sedan fick hundarna leka i området innan vi satte den ena i bilen och den andra fick jobba!

Zorro sökte bra i väl vallat område. Han gjorde flera bra sök och jobbade bra med nosen. Milton fick lite bekymmer med att det luktade gott överallt men han löste det bra.

Vi passade också på att ge dem två omgångar sök. Ofta blir det så att vi tar dem varsin gång och därefter går vi i skogen för lek. Milton tyckte att det var jättekonstigt att komma ut bilen och göra fler sök. Det första tog han bara som en skogspromenad men sedan kom han på att det var jobb och då gick det undan.

Det är lätt att glömma att variera träningen...vi såg det tydligt idag!




"Försten ner vinner!!"

Efter "valptimmen"  fick de stora hundarna vara med och leka. Mufasa och Flipp fick en egen promenad och jag tror att det var skönt att  springa utan att ha en valp hängande i svansen. Mufasa fick ha sina pinnar för sig själv oh Flipp hade all tid i världen att utforska skogen på sitt eget sätt dvs spana, nosa och gå runt och "kolla läget".

Utan valpsällskap får man ha sina pinnar  själv!




Kom igen sengångare. Vi måste springa lite!!

Måste lära mig fota rörliga föemål!!


Avslutade dagen med att gömma föremål som hundarna fick söka rätt på.  Zorro hade inte varit med på detta tidigare och blev överaskad över att det plötsligt låg en sko och en vante i skogen. Mufasa har inte riktigt tid att leta men hittade flera saker när han väl kom på vad övningen gick ut på. Flipp söker noga och hittar 6 av 7 saker. Det är svårt att hitta saker som ligger/hänger högt upp. Det får vi träna mer på!


                                  Men....vem går i skogen med bara en sko?????

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar