fredag 19 oktober 2018

Sök i olika former....flockens huvudsakliga träningsgren just nu!


Sök i skogen är en brukstävlingsgren som många håller på med.  Lös hund i skogen söker rätt  på ett antal personer inom ett bestämt område.

Hundarna tycker att det är jättekul att söka männískor.

                                                           Hallå där uppe!! kom ner!


Vi började egentligen med sök som tävlingsgren för ca 1,5 år sedan. Flipp har startat en tävling med bra resultat. Vi var ju tvugna att prova medan orken fanns så att debutera som 10 åring är kanske inte det vanligaste en domare är med om.

Startdags!!


Flipp har sin egen sökmetod. Man kan alltid klättra uppp¨något för att få bättre koll på vindarna och var personerna är! 


Hittad person gömd i skogen  = belöningsdags


Mufasa kan söka personer och vill söka efter allt och alla hela tiden, även på vardagspromenader vill han "hitta folk".

Vi jobbar på att träna på bra markeringar vilket vi inte riktigt har kommit fram till ännu.

Zorro är nybörjare men jobbar bra i skogen. Han tycker att det är jätteroligt men lite svårt när det blir längre avstånd.


Sedan 4 år tillbaka pysslar vi även med en annan form av sök. Här använder man hund i lina och söker på ett annat sätt.  Vi började med detta när vi kom i kontakt med Missing people och började träna hund i Dalarnas hundgrupp. Hundsektionen i Dalarna hade varit nerlagd en längre tid men skulle tas upp igen och vi var med och startade upp det hela. 

Intresset från oss, och hundarna, har gjort att vi varit ut på flera riktiga sök och from februari 2018 är jag ansvarig för hundgruppen i Dalarna.










Om människor gömmer sig högt upp på stenar måste man ta sig upp till dem!

 Det här söket kräver också mycket träning...och träning i fler miljöer än skog.  Ibland får vi låna industriområden mm för att träna och Zorro har fått vara med. Flipp och Mufasa har varit i många olika miljöer och tränat så för dem är inte ett industriområde speciellt svårt men lilla Zorro hade inte sett något liknande och blev väldigt överaskad över att det plötsligt låg en människa bland alla sakerna.  Sakerna i sig var väldigt spännande att  upptäcka!


Men hallå... vad gör du där uppe!


                                                     
                                                           Flipp söker i lagerlokaler



Zorro upptäcker miljön...

och där ligger det någon!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar