fredag 22 mars 2019

Trädgårdsarbete på Zorros egna sätt!!


Nu när våren börjar göra sig påmind börjar jag ångra att vi dränerade tomten i vintras. Det är bara lera och jord överallt och all snö som smälter...ja vattnet måste ju ta vägen någonstans.

För att kunna släppa hundarna fria snart och hjälpa våren på traven så att det torkar upp fortare ägnar vi nu stora delar av dagarna att  skotta bort  is och snö samt göra små bäckar så att vattnet hittar bra vägar bort från geggan. 

Zorro ska så klart hjälpa till. De andra tittar gärna på eller ägnar sig åt annat. 







Idag råkade jag trampa till jorden eftersom det var en stor grotta vid husväggen. Såklart såg Zorro det och ville hjälpa till. Resultatet blev en större grop och en lerig hund.... en mycket glad lerig hund!!!







Sen var det ju det där med snö och isskottningen. När man ställer ifrån sig spaden....vem lånar den då??

Zorro  så klart!!









Det var lite läskigt när bladet på spaden (heter det så???) följde efter så han var tvungen att släppa spaden lite då och då och springa ett varv i trädgården men sedan försökte han sig på uppdraget att skotta igen. (eller vad han nu försökte göra!!) 


Den där hunden är inte riktigt klok!!! Han ser och uppfattar allt som händer. Han är så otroligt vaken och lär sig snabbt nya saker (som att öppna dörrar ja även grinden förstås, öppnar burkar mm mm) 

Tyvärr är han inte den mest lydiga hunden men vi har ju jobbat  mycket på miljöträning och att han ska tänka själv så det är väl det jag kommer att få sota för nu när jag vill ha lite ordning och reda också!!

En 10 månaders hund får börja tävla  i Rallylydnad.... dit har vi väääääldigt långt kvar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar