torsdag 21 mars 2019

Rocka socka, stadsbesök och Nose workträning


21/3
Internationella dagen för Down syndrom  men sedan några år tillbaka även "Rocka socka dagen"!

Down syndrom (Trisomi21)  betyder 3 kromosomer istället för två i par 21 så det passar ju rätt bra just idag. 

Dagen för att hylla olikheter och stå upp för alla människors lika värde och rättigheter.


Självklart är vi med och "rockar sockor" för att uppmärksamma denna dag!!



Senare på dagen var det dags för landsortshundarna att få en lite stadsträning igen. Vi måste träna mer på att inte hälsa på alla människor vi möter utan bara passera dem  och det passar bra att göra utanför vårt stora shoppingcenter. 



Först ut idag var Mufasa. Han fick en promenad runt köpcentret Kupolen. Det var lunchtid så det var ganska mycket folk ute.  Vi passade på att gå där det var mycket folk och balansera på murar, trassla in oss i cykelställ, gå slalom mellan metallföremål och sitt/ligg/stanan kvar.  

Jobbigt var det, men han var duktig!!




Zorro fick gå på nedre handelsområdet! Oj vad mycket det fanns att titta på. Jättespännande med alla dörrar som öppnade sig när man passerade - men inte fick man gå in för det!!

Vuxna människor är ganska lätta  att passera, speciellt om de inte tittar på honom ....men barn!! Alla barn borde pussas, tvätta öronen på och leka med!! Jättesvårt med sitt/stanan kvar när barn passerar eller när vi passerar lekparken som finns på området. 

Måste bara få slänga upp tassarna på staketet och titta vad de gör...snälla!!!

Även på den här promenaden passade vi på att hoppa upp på bänkar, träna sitt/ligg/stanna kvar och gå slalom runt stolpar mm. 




 Någon var väldigt nöjd när han luktade på bilen och konstaterade att vi var tillbaka vid våran bil!!



 Flipp hoppade över stadspromenaden idag för han skulle vidare på Nose work träning! vi är ju träningsekipage till en kompis som går instruktörsutbilding i NW.

Idag var det kursdag 2. Vi har nosat på kartonger och sökt eukalyptus. Flipp tycker inte att kartongerna är så himla spännande men när Helen gömde gömmorna på föremål i rummet blev det mycket intressantare.

Matte fick bakläxa i att hantera koppel och inte störa sin hund i söket.

Flipp fick också gå ut och prova Fordonssök dvs leta efter luktgömmorna som satt ute på en släpkärra.  Det var skojigt!!! :)

Matte fick läxa att inte störa hunden, att hantera koppel, att inte gå mitt i vägen samt att snurra runt för att få hunden i rätt position tex i hörn. Matte fick problem... men hunden fixade det hela galant.

Nu ska vi träna fordonssök till nästa vecka!


                                     

                                            Man blir väldigt trött  efter ett träningspass!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar