fredag 15 februari 2019

En slank han hit och en slank han dit och så träffade vi på en rullstol

Dagens promenad var isig och hal. Dessutom skulle vi ge  oss ut på en längre koppelpromenad men en visade sig vara halt och en bara kräks så då får man ändra sina planer!

Alla behöver dock frisk lufr, dagens sol samt lite mental stimulans....även matte  (som är lite tråkig idag då hon mestadels förbereder insats med Missing people och sitter mycket i telefonen och vid datorn.

Nåja... solen sken så fint och med +8 grader måste vi ju ta en promenad och låta solen värma oss lite.  Det känns faktiskt att den värmer nu!

Istället för den längre promenaden runt sjön gick vi en krångelpromenad i ett område vi inte brukar besöka. Spännande att promenera runt alla hus utan att bry sig om föremål och människor som är ute och hackar is eller sitter i solen. Vi passerar precis utanför en massa lägenheter som har egna ingångar och en massa spännande föremål på sina trappor och inget får man röra. Zorro tycker att det är besvärligt när man inte får upptäcka allt.  Mufasa är fortfarnde lite irriterad på sin sele som envisas med att vända på honom så fort han vill iväg.. men jag måste erkänna att alla promenader har blivit betydligt trevligare sedan vi började med selen. 

Flipp haltade på som vanligt, stackarn. Han vill inte vara hemma och han kan inte gå på promenad... taskigt läge! :(

Vi träffade iallafall en perosn som är gravt utvecklingsstörd samt eutistisk och som sitter i rullstol ibland. Den assistent som var med idag tycker om hundar så vi passade på att göra dem sällskap en bit. Bra övning inför kommande utbildning. Både Zorro och Mufasa vågade vara med och hon fick pussar av dem både- efter att hon tillåtit det förstås.
Ev kan vi få göra lite delar av vår praktik hemma hos henne när vi kommer så långt i utbilsdningen. Måste tänka ut lite trick som hunden kan lära sig innan.
kankse kan det vara en bra idé att hämta en boll och lägga i knäet..kan man få till det?? Såklart men kan, med träning, tålamod och gott godis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar