måndag 11 februari 2019

Stadspromenad igen för landsortshundarna


Vanligtvis brukar jag ta alla tre när vi är på promenad. Idag fick de varsin anpassad runda efter sina egna behov.  13000 steg och tre timmar senare återvände vi hem igen.

Zorro hade desstuton en  planerad dejt med två hundkompisar. Vi skulle upptäcka den stora järnvägs/buss stationen tillsammans hade vi planerat. Först träffades vi utanför och till kompisarnas stora glädje fick de hälsa lite på varann - även om de tyckte att det var väldigt onödigt med koppel.  

Dagens äventyr gick sedan i bussvänthallen- läskiga golv och massor av intressanta personer, dragväskor mm.  Märkliga dörrar som stängs och öppnas när man kommer nära. Märkligast av allt var nog hissen.  Bästa kompisen gick in genom dörrarna som stängdes och när de öppnades igen var kompisen totalt borta. Önskar att jag hade filmat Zorro just då för hans min var obeskrivbar när han konstaterade att Milton var borta och därefter  traskade rakt in i hissen för att leta efter honom. Själva hissturen var han inte alls bekymrad över....men var var Milton!!!??? Väl nere på tågperrongen hittade de varandra igen! Vilken lycka- där var han!!



Vi tillbringade en ganska lång stund sittande på bänkar i väntsalen bara för att slappna av och titta på allt som händer. Ganska tråkigt för människor  men nog så nyttigt. Roligt att se hur hundarna reagerade på olika saker och olika människor/föremål. 


Mufasa fick en promenad genom centrum. Han behöver lära sig att han inte behöver söka efter människor vart han är utan bara när han har "söktjänst". Av den anledningen hittade vi några promenadvägar där man genom olika gångbroar och tunnlar går på flera olika höjder så vi hade personer både över och under oss för en stund. Mufasa tyckte det var väldigt jobbigt att folkusera på matte och inte på alla människor på alla olika nivåer.   

Centrumtorget är också jobbigt! Det går liksom inte att hålla reda på alla som förvinner in och ut i olika dörrar, svänger runt byggnader etc när man har en matte som kräver att man ska gå på sidan om henne och fokusera på vad hon säger.  

Efter 40 min promenad var det säkert jätteskönt att komma tillbaka till kompisarna i bilen och få krypa in i sin bur igen. 

Flipp var såklart också på äventyr. 
Hans gamla ben har haft lite bekymmer med att gå de senaste dagarna- han har väl tagit ut sig lite för mycket i all snö. Det är svårt att inte ta med honom när man ser hur roligt han har trots att det är jobbigt. Jag är säker på att han tycker att det är värt att ha lite ont i benen och sova resten av dagen bara han får vara med. Det ser ut så i alla fall. 

Vi tog en lite lugnare stadspromenad där vi såg oss omkring, kikade på hundar och människor och nosade på stadsluften. Han fick styra lite själv vad han ville se idag och efter  ca en halvtimme drog han sig självmant tillbaka till parkeringen och la sig i sin bur igen med en skön välbehags suck!

Vid det laget var matten också ganska nöjd för dagen och ville hem!

Fast eftersom det var strålande sol ute så åkte vi bara hem och fikade och vilade innan vi tog en vanlig runda här hemma för att få lite mer sol på våra nosar!  Bäst att pasa på. det kanske regnar eller snöar i morgon!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar