lördag 6 februari 2021

Rallylydnad och specialsöksövningar står på schemat idag!!

 Det var länge sedan vi tränade rallylydnad. För några år sedan var vi fullt upptagna av denna sport men nu mer är det sällan som vi plockar fram skyltar och banor. Det är lite synd att det inte blir av för Rallymomenten innehåller en hel massa bra grundlydnadsövningar vilket speciellt Zorro skulle behöva.

 

Alla mina hundar har tidigare fått börja med lydnadsövningar när de kommer hem till oss. Zorro har klickertränats och tränats på ett annat sätt vilket gör att han inte är lika kunnig i grundövningar men han är mer villig att pröva sig fram till rätt resultat. Det är bra när vi tränar pedagoghundsuppgifter men inte alltid bra när vi nu börjar med mer lydnadsträning. Han är lite för van vid direktbelöning när han prövar sig fram så när han inte riktigt förstår provar hen en massa olika sker som brukar fungera. Det gäller att ha lite humor och orka titta/skratta när man tränar honom för ibland händer det många konstiga saker!!

 


Specialsöksövningar har vi mest gjort inne den senaste tiden. Vi har jobbat på precision och markeringar och det är en fördel att göra det inomhus där det är mindre störningar. 

Idag passade vi på att ta med oss materialet ut. Det var inspirerande att prova att gömma kong i de stora snöhögarna som vi har tillgång till just nu. Lukterna kapslas in av minusgraderna men också av att det går att placera dem lite längre in i snövallarna. 

Hundarna löste det bra men vi behöver mycket mer träning.








 

Störningsträning fick vi automatiskt också eftersom solen sken och ånga människor passerade på gångvägen strax bredvid parkeringen där vi packade upp våra övningar. Undra bara vad de tänkte när de såg oss. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar