söndag 7 februari 2021

Hundarna får sitt första fysträningspass.. och ser väldigt förvånade ut!!

 För några veckor sedan anmälde vi oss till en onlinekurs i fysträning för hundar. 


Zorro behöver lite övningar för sina bakben/höfter och jag tänkte att vi kunde få lite tips här.  Stretch brukar vi köra men där slutar mina kunskaper om fysträning för hundar. Lite småtips har jag så klart samlat på mig under åren tex att skritt är en bra övning mm men nu hoppas vi att vi ska lära oss mer!!


Det som var mest  intressant i kursbeskrivningen var att man skulle kunna göra alla övningarna med saker som alla redan hade hemma. Ofta ska det vara balansbollar och en massa tillbehör när man läser om hundträning. Det lät väldigt spännande att allt skulle bygga på vardagsföremål. 


Idag kom veckans fyra övningar.  Vi måste såklart prova dem direkt. Några hade vi redan gjort så hundarna kände igen dem men att gå på stolar var helt nytt.  Mufasa fixade det direkt men Zorro var betydligt mer skeptisk till övningen.  Runda föremål har vi redan övat på men vi brukar inte göra det inne i hallen och inte med stolar. Slalomlek ingick också i dagens övningar liksom en övning i cavaletti. 




Nu ska vi köra de här övningarna under veckan. Resultatet ska filmas och skickas in och vi får respons på inskickade filmer. Ska bli intressant att se  vad vi får för utmaningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar