torsdag 13 december 2018

Stadsmorgonpromenad för "landshundarna"

Att gå en promenad i stan är en utmaning om man är en landsortshund!

Att vara utbildad sökhund, och inte veta att man är ledig, är en extra utmaning.

Tre hundar. som inte vill/kan gå i koppel  är dessutom en utmaning för koppelhållaren.

Flipp vill helst nosa sig igenom stan. Det har varit något överallt och varje snöklump är intressant.

Mufasa tränar sök, OM du visste hur många människor som passerar centrum trots att klockan är 8.15 - 9.30. Dessutom är ju alla busshållsplatser  fulla med människor och Mufasa är säker på att alla måste observeras noga- de kan vara vilse!

Zorro upptäcker allt på sitt sätt. I säkerhetsskull kollar han alla pinanr som ligger på marken, plockar alla skräp han kan hitta och trasslar ihop oss gåg på gång eftersom han måste gå på både höger och vänster sida för att hinna se allt.

En lastbilschaufför som står med sin lastbil på gågatan får sig ett gott skratt när en hund stelnar mitt i steget och blir stående där och ser förvånad ut, en hoppar upp på en bänk och sätter sig tillrätta för att titta på och en tredje ser allmänt uttråkad ut som om han ville säga - vad är det med det där då? Det var väl inget att se!!
Vad som hände? Jo lastbilens bakdel öppnade sig och ner kom en lastbrygga, ut på den kom en "liten gubbe" med två stora "soptunnor".  (Ursäkta men jag vet inte vad lastbildsdelar heter men jag tror att ni förstår)
Vi står naturligtvis kvar och tittar medans han åker ner till marken och därefter går in i ett hus med två tunnor på släp.

Önskar jag hade kunnat fota/filma den sekvensen men hade tyvärr inte möjlighet att hinna göra det! Jag antar att det såg ganska roligt ut för mannens skratt hördes lång väg när han såg hundarnas reaktion!

Trevlig Lucia på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar