lördag 29 december 2018

Den årliga julaftonspromenaden....


höll på att bli inställd i år.

- 16 grader och ingen ville gå ut!

Men.... för att hundarna skulle må bra och vi skulle få hinna med vårt julfirande som traditionen bjuder så månste ju hundarna få sitt först.

När vi väl kom ut, klädda och klara, känndes det inte så kallt och hundarna verkade nöjda och inte alls besvärade av kuÿlan så vi traskade på (dock en lite kortare tur än vanligt).

Mufasa och Flipp har lite vana att göra detta. De traskar lugnt fram och åtminstone Flipp ser ut att njuta av den uppmärksamhet vi får på promenaden denna dag. Ju fler som vinkar och tutar desto finare går han.  Det är just det denna promenad går ut på.... glädja, och kankse chocka, en hel del julfirare på väg någonstans.  Vi går på gångvägar som ofta är relativt nära vår största trafikerade väg och vinkar åt bilar.

I år blev det mycket vinkande. Många förbipasserande uppskattade vårt evenemang. Förvånansvärt många vuxna skrattar och vinkar glatt denna dag. Mindre barn ser mest förvånade ut. Ungdomar och unga vuxna ser mest besvärade ut!

Zorro var med på sin första julpromenad. Han klädde gärna på sig både jacka och tomteluva och traskade med oss. I slutet av promenaden, som trots allt blev nästan en timme lång, blev han trött och orkade inte ha mössa längre. Naturligtvis behövde han inte det då. Han orkade inte heller gå fint i kopplet längre utan fick gå lite mer som han ville.

Måste också säga att hundarna gör detta helt frivilligt!! Vill de inte ta på sig jacka eller tomteluva så behöver de inte göra det.

God jul på er alla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar