måndag 10 december 2018

Bästa Flipp hittar vägen....

För några år sedan jobbade husse hemma fredagar och bara halvdag. Alla fredageftermiddagar tog han och hundarna en skogspromenad och de hade en speciell "fredagsrunda.  Ändrade arbetstider och gamla hundar gjorde att den rutinen försvann.

Idag tog vi en skogspromenad på "fredagsrundan". Det visade sig vara så att ingen går den stigen längre så stigen var borta. Dessutom har den första snön fallit och under promenaden snöade det stora fina "julflingor". På flera ställen på rundan har det dessutom blivit kalhyggen och avverkning/gallring  Prpomenden går dessutom rakt igenom sommarens skogsbrand.

Vi gick och gick och husse trodde att han visste var han skulle gå. Vid flera tillfällen tog han helt fel vägar och Flipp ledde oss på rätt spår igen. Jag vet inte hur han lyckas!! Det kan ju inte finnas spår att följa efter flera år men emellanåt stannar han och nosar i marken och därefter ser man att han hittar en stig, om man tittar väldigt väldigt noga.

Husse, som tror att han hittar, sa vid flera tilfällen att nu går vi fel/ där ska vi inte gå men strax efter insaer han sedan att Flipp vet bäst.

Hur är detta möjligt???

Ingen aning..... men Flipp vet absolut bäst var stigarna är även om det har gått väldigt lång tid.

Det är desutom väldigt kul att se hur Flipp reagerar på förändringar i omgivningen. Flipp stannar upp och spanar på förändringar och han gör det genom att tvärstanna och verkligen spana in som om han tänkte - Men vad har hänt här???!!!

Bästa Flipp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar