lördag 31 augusti 2019

allmänlydnadsinstruktörskurs

Lilla Zorroskrutten har idag varit  testekipage för utbildningen för blivande allmänlydnadsinstruktörer.

De måste ju ha lite hundar att träna på så idag åkte vi dit för andra gången som testekipage.

Lilla Zorroskrutten imponerade idag.
Vi har tränat inkallning men inte inkallning där två personer står och bollar med leksaker medan han ska springa förbi.  Han bara gjorde det rakt på! Det blev däremot lite svårt när en person kastade hans bästa leksak på marken  just när han skulle passera. Fick jobba lite för att få honom att komma med den.

Nästa övning var att passera med lös hund och ignorera godisskål, leksaker och människor. Även det klarade han väldigt bra trots att vi egentligen inte övat speciellt mycket på det.

Passivitet vid Hälsa fint var nästa övning. Sitta stilla när eroner kom fram och jhälsade samt gå fram till peroner, sätta sig och sitta stilla var övningarna. jag var lite osäker på hur det skulle fungera men han gjordedet som om han hade ävat 100-tals gånger.
Lite jobbigare bev det när det kom en hund och cirkulerade runt oss på olika avstånd. Tillslut brydde han sig inte om det heller utan satt och fokuserade på mig istället. 
Vi fick också gå ett varn runt den andra hunden utan att Zorro  gjorde några större försök att komma fram till den andra hunden.

Lilla Zorroskrutten imponerade stort på både mig och de blivande instruktörern.





Efter övnignarna åkte vi in till Borlänge på konsert i gröngräset. Dalasymfomoniettan med Kalle Moreus spelade på en stor utescen. Vi kom sent men fick höra lite i allafall. Det kom ett äldre par och berömde våra hundars fina uppträdande samt pratade hund en lång stund. Det visade sig att de hade stor erfarenhet av rasen.  Intressant samtal även om Zorro nu ledsnade och började krångla lite. Jag förstår att han var trött!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar