lördag 19 januari 2019

Plötsligt fick vi tjejbesök....

Det hör inte till vanligheterna här hemma. På morgonen ringde en hundvän och bad om hjälp. Våra hundar har setts utomhus men vi har aldrig träffats något närmare eller  haft dem hemma hos oss.

Vi löser nog situationen på något sätt....

Strax efteråt kommer hunden och jag väljer att ta in henne genom altaningången och inte ordinarie ingång då det antagligen skulle bli mer livat där.

Våra hundar ser lite förvånade ut när matte kommer in bakvägen med en liten hund på armen. Det uppstår lite kaos under några minuter. Tur att vi har grindar i större delen av huset! Idag behövdes de verkligen!! :)

Flipp är nyfiken. Mufasa är den som känner Moa bäst eftersom vi har tränat på att gå promenader tillsammans vid några tillfällen. Han försöker med alla medel ta sig under grinden och morrar åt Zorro. Det här är faktiskt hans tjej!!

Zorrro är som vanligt bara lycklig!! Stående med framtassarna på grinden medan han hoppar jämfota med bakbenen försöker han förstå vad som händer. Eftersom Mufasa morrar måste Zorro hjälpa till att yla lite också. Stackars Moa blir mer än förskräckt.

Efter några minuter lägger sig det värsta kaoset och efter en kvart är det husses tur att bli förvånad när matte säger -Öppna grinden.

Moa ligger i soffan med en människa bredvid sig och ser de andra tre komma in i rummet  men efter några minuter har de kikat färdigt på varandra och lugnet råder här hemma igen.







Ja inte för Zorro då förstås. Moa har bestämt sig för att han måste fostras. Efter lite förmaningar får hon tillslut Zorro att sitta i hallen och till allas vår förvåning stannar han snällt där tills vi ropar in honom till oss i vardagsrummet.
Han ser väldigt rolig ut när han sitter där och backar lite när han ser damens uppdragna mungipor och framtänder.







En timme senare har de både varit ute och lekt och  de ligger nöjda i hallen allihop. 

Det fungerade den här gången också.  Våra hundar är inte vana vid hundar på besök men de fann sig snabbt i den nya situationen och om matte tycker att det är OK verkar de också tycka det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar